top of page
DB28F87A-EA59-4491-BB37-C3705F88FEA1_1_201_a.jpeg

Om mig

Om Jakob Berlin: Om

Jag har spelat och jobbat med golf på elitnivå sedan 1994. Först som amatör på college i USA fram till 2001 och sedan som professionell golfspelare under ca sju år fram till 2008 då jag sadlade om till golftränare. 

De professionella spelaråren spenderades på tourer i Norden, Sydafrika och USA. Som golftränare har jag tidigare arbetat som Pro i tre år på Arlandastad Gk samt nio år på Österåkers Gk där min roll de sista åren framförallt var att utveckla klubbens elitspelare. 

Sedan 2019 har jag haft Åkersberga Gk som min arbetsplats där jag tränar alla nivåer av golfare.​

​​

Parallellt med golfen jobbar jag med Personlig Utveckling där fokus främst ligger på allmänt välmående. Det kan handla om allt från stresshantering och avslappning till bättre självkänsla och självförtroende. Jag föreläser även på den Högre Tränar Utbildningen (HTU) inom kunskapsområdet förändringsarbete och kommunikation samt Pedagogisk skicklighet.

Med tävlingsgolfaren fokuserar jag mycket på förmågan att prestera på hög nivå "trots" stor nervositet, spänningar, rädslor och andra "obehagliga" känslor och tankar.

Om Jakob Berlin: Text

Omdömen

Om Jakob Berlin: Omdömen

Martin, Professionell golftränare

”Jakob är ett kommunikativt väsen med en särdeles förmåga att ta in elevens utsända signaler via de olika sinnena och språket. Han är nyfiken på människor och väljer att ta hänsyn till helheten hos varje individ. Detta i kombination med ett stort tekniskt kunnande och förståelse samt ett  engagemang som sträcker sig ända tills det att eleven nått sina mål eller delmål.  Han är en uppfinningsrik pragmatisk tränare med en drill-bank av rang och med en förmåga att hitta alternativa sätt att nå fram till det önskade tillståndet eller förmågan."

Utbildningar

HTU — Högre Tränar Utbildningen i golf 2009-2012
Kommunikation & Förändringsarbete/processer, 2012-2015
Internationell Business — University of South Alabama 1997-2001
Identity oriented Psychotrauma Theory and Theraphy — IoPT, 2015-

Om Jakob Berlin: Text
bottom of page